duminică, 28 iunie 2009

old people

"Fa-te ca nu-i observi", asta a fost ultimul sfat in materie de batrani stresa(n)ti.
Pai, cand toata ziua ai ocazia sa imparti si pentru 10 minute spatiul vital cu batranii, te cam intrebi cu ce gresesti cand ti se spune"tineretu' din ziua de azi". Desi, pana la un punct te abtii sa nu-i observi, cu siguranta ei te vor "observa". Ajungi in statia de tramvai. Prima chestie batatoare la ochi este o banca plina de pensionari. Chiar daca mai este un loc liber, nu ai dreptul sa te asezi, iei in calcul posibilitatea, ca acel petec ramas liber sa fie "rezervat" prietenei unei babe, sau duhului sfant. Daca totusi ai decis sa te asezi, iar pe"margine" a ramas vreun mos care te injura de dumnezei din privire, mai bine cedezi locul, inainte ca personajul sa inceapa sa vorbeasca. Nu-ti doresti sa te certi cu un batran, mai ales cu posesorii unor adevarate arme/bastoane, fiindca s-ar putea sa te pocneasca. De obicei, cand mijlocul de transport in comun isi face aparitia, se dezlantuie haosul, si brusc batranul pe care il dor picioarele si se vaita de parca acum ar muri, isi face "upgrade"la precara conditie fizica/psihica si incepe sa te calce pe nervi sau pe ce apuca. Desi, poate esti primul la "coada" de la intrarea in autobuz, nu ai dreptul sa te urci inaintea lor, motivul fiind lipsa de respect.Paradoxal, desi batranii sunt adevarati kamikaze, aruncandu-se in fata tramvaiului sa prinda un loc liber, foarte rar se intampla sa fie calcati de acesta...

2 comentarii:

  1. mie mi-e frică de bătrâni. pur şi simplu mă intimidează. îi evit tot timpul. din păcate şi pe bunică-mea. dar dacă ei vor locul cel mai bun din tramvai, să şi-l ia dom'le. nu am surse de energie inepuizabile să pot intra la argumente cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu uiti ca si tu vei fi intr-o zi "batrana"! Poate iti vei aminti de acest comentariu. Eu inca sunt la o varsta la care as putea sa nu ma gandesc la batranete, dar o fac, pentru ca viata trece foarte repede. Si "Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine" (Ben Carson), vei vedea cu alti ochi BATRANII! Iti doresc numai succes in viata!

    RăspundețiȘtergere